29340435_426060761163405_4056128253478305792_n_1.jpg

17 март-Денот на крводарителството Општинската организација го одбележа со свечена академија на која беа доделени признанија и награди за најдобрите

Во пресрет на големиот ден за најхуманите луге, 17 март-Денот на крводарителите,ОО на Црвен Крст на Кавадарци синоќа одржа свеченост на која говореа претседателот на ОО на Црвен Крст Димитар Каракулев,заменик градоначалникот на Општина Кавадарци д-р Никола Трендафилов и Раководитекл на Трансфузиона медиција д-р Татјана Неткова.

29216375_426060777830070_8142100705688158208_n.jpg

29313251_426060744496740_6294913710666285056_n.jpg

Ова година четири пати крв дарувале:Владо Димков,Љупчо Петров,Милан Јованов,Сашо Јовков, Зоран Лазов,Славе Стојанов,Славољуб Трикиќ, Јованка Јанева,Павле Митрев, Атанас Димовски, Методи Георгиев,Горанчо Илиевски, Горан Јанев, Томислав Субашиќ,Тони Јованов,Љупчо Стефановски,Ванчо Давчев,Диме Лазов,Блажо Петров,Александар Орданов,Стојна Дојчинива,Диме Даскалов,Александар Јованов,Лоска Јанева,Блажо Хованов, Валентина Ристова,Раде Витанов,Богдан Тренчев,Иван Ставров, Павле Делов, Јанаки Јанев, Благоја Пендев,Петре Подручников,Игор Димитров.Александар Митрев,Лазо Петровски,Даниел Филипов, Драганчо Милков, Илија Ставров., Драги Прескакулев-100 крводарувања а лани во 2017 и пати,Зоран Стоев,Бранко Димитров и Драган Кочовски.

Признанија и пригодни награди им беа доделени за:

25 пати дарувана крв на: Ванчо Панов,Томислав Марковски, Илија Петров,Васко Кимов,Стојна Дојчинова,Зоран Јованов,Александар Јованов,Крсте Тодоров,Мишко Гурев,Филипчо Јаневски,Зоран Кузманов.

За 50 кратни дарители ;Митко Сотиров, и лигор Иванов.

За 75 пати -Томислав Шошиќ и Ванчо Давчев.

За 100 крводарувања на : Ѓорѓи Илиев

На свеченоста им беа доделени благодарници на повеке сублејти,институции,поединци за придонес во развојот на крводаритекството , хуманоста и солидарсноста.