МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Ова е втора станица за мерење на загадеста.Третата ке биде поставена во новиот центар на градот

Речено –сторено.И село Ваташа доби мерна станица за регфистрирање на загаденостана воздухот. Кавадарци е меѓу најзагадените градови во државата,и затоа и во ова урбана средина ке се вршат мерења на ПМ 10 честичките кои секојдневно се презентираат пред јавноста, а кавадарчани со години бараат одговор на прашањето кои се вистинските загадувачи во градот. Универзитетот „Гоце Делчев„ кој ги донира станиците ,како истражувачка научна институција врз основа на тие податоци ќе прави елаборати и физибилити студии за откривање на загадувањето на Кавадарци . На потпишувањето на меморандумот за соработка рекорот проф, д-р Блажо Боев рече дека се работи за гест на добра волја од нивна страна, да покажат дека сакааат сериозно да соработуваат со локалните заедници.

11221586_2129404967283553_7688569279462235888_n.jpg

Ова втора мерна станица поставена во село Ваташа се наоѓа на зградата на на Спомен Домот на културата и е втора ваква мерна станица од Универзитетот "Гоце Делчев" Штип.

По потпишаниот меморандум за соработка беа најавени три мерни станици. Две се веќе монтирани, третата ќе биде поставена во новиот центар во Кавадарци.