МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Комуналната изградба во делот на улиците стартуваше со нов поголем проект согласно кој ќе бидат ревитализирани коловозните ленти на неколку значајни сообраќајници во градот.

Механизацијата и работниците на фирмата „Изолација“ од Скопје денеска започнаа со гребење на стариот и оштетен асфалт на значаен дел од улицата „Ѓоре Брушански“. Во оваа фаза од нејзината ревитализација ќе бидат изгребани вкупно 2.400м2 оштетен коловоз, по што ќе следи поставување на нов слој асфалтна подлога.Општината Кавадарци во сколоп на оваа градежна кампања ќе ги ревитализира и најоштетените делови од улиците „Браќа Џунови“, „Народни херои“ и улицата „Дисанска“.

32367253_2152219768335406_2705203898917847040_n.jpg

32498303_2152219771668739_7196583085905805312_n.jpg

32478063_2152219845002065_7401938503258341376_n.jpg