МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Вака изгледала улицата “Илинденска“ во 1950 година

Ова е Илинденска пред изградбата на поштата и Општинскиот суд. На фотографијата од десната страна се дуќаните на Шкартовци, хотелот “Југославија“ на Петре Камчев, а од левата страна на улицата дуќаните на Даневци.