МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Преку проектот „Подај рака“ планирани се повеќе активности ова недела

Во вторник, среда и четврток во паркот кај “ Поланата“ ке биде спроведена акција за фарбање на сите детски реквизити .Со тоа ке им се продолжи векот на справите на кои десетици деца дневно овде се забавуваат и рекреираат.

Младинскиот хуманитарен проект ,,Подај рака ” кој го спроведува Христијанско адвентистичката црква ,е со цел да се активираат младите од државата и од регионот .По 6-ти пат, од 25 јуни до 1 јули, во Кавадарци со учество на околу 70 млади волонтери од Македонија, Србија и Бугарија се организара посета на 60 социјално загрозени семејства, на кои ќе им се донира облека, храна, хигиенски средства, мебел и бела. Оваа активност ќе бдие реализирана од страна на младите и волонтерите од „Љубезност“

Освен тоа предвидени се друштвени игри на отворено и хуманитарен концерт кој во сабота во 20 часот ке се одржи на Градскиот плоштад.Средствата кои ќе се соберат ќе бидат донирани за Ивана, девојче болно од церебрална парализа.

Дел од активностите на овој проект се координирани со Општина Кавадрци и Центарот за социјални работи Кавадарци.

19554879_10212405441563432_3176201833913748268_n-2.jpg

19553917_10212362899459906_3997306829213163853_n-2.jpg

19510513_10212383149286139_2496724969885501108_n-2.jpg

19437426_10212362914820290_3691166709966136083_n-2.jpg

24.jpg