МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Банани 35 денари,прасни 25,дињи 15 и лубеници 8 денари килограм

Стручњаците пресметале: 12 дена е временската летна сезона настапи порано од лани.Тоа и ние го евидентираме.На Градскиот зелен пазар можеме на лице место да ја препознаеме ова ,за постарите, не толку природна појава, колку што е меѓузависна од новотио модерно време, во кое времето ниту просторот , човекот се помалку ги почитува.Во Кавадарци понудата на земјоделски производи голема и би рекле со разноврстен асортиман на производите.Цените прифатливи.За земјоделците багателни, за купувачите поволни.Доматите-20,пиперките 25,праските 25,бостанот(лубеници)-8 денари килограм:

Еве го пазарниот ценовен барометар;

Пиперки-...............25 и 30 ден.

Домати..................20 ,25 и 30 ден.

Краставици............20 ден.

Модар патлиџан.....20 ден.парче

Бамја....................150 ден. кгр

Тикви....................10 ден.парче

Кромид..................20 ден.кгр.

Пченка..................10,15 ден.парче

Бабури..................40 ден. кгр

Компир .................20 и 25 ден кгр.

Праски...................20,25 ден.кгр

Банани...................35 денари. кгр

Диња.....................15 и 20 ден. кгр.

Лубеница................8 ден.кгр.

Сливи„Стенли“........20 ден. кгр.

20180704_085846.jpg

20180704_085036.jpg

20180704_084526.jpg

20180704_085749.jpg

20180704_084417.jpg

20180704_084719.jpg