МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На платото под Винска куќа во Градски парк Кавадарци, по седми пат се одржи Меморијалната манифестација “Денот кога се роди добриот човек“.

Меморијалната манифестација “Денот кога се роди добриот човек“ е посветена на Дејан Костов Лиса, урбан лик од Кавадарци, соработник на најдобрите кавадаречки ликовни уметници, музичари и литерати, дете на поубавата страна на кавадаречката приказна вчера беше посетена , се чини, од најмногу посетитали , досега.Во чест на Лиса, се одржаа: Изложба на оригинални уметнички фотографии на Јадран Манчев, целовечерна свирка на Bad-Ass-All, рок бенд со оригинална урбана кавадаречка приказна, видео/фото презентација на материјал од претходните изданија на Манифестацијата.Седмото издание на Меморијалниот настан “Денот кога се роди добриот човек“ беше во организација на Здружнието за алтернативна култура “Алтер Центар“ Кавадарци, а е поддржано од Министерството за култура на РМ.РТК.МК беше на лице место на настанот.