МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Вистината за песната за Родна фалкова.Другатите на Пешо Грозданов

Ова е друштвото на Пешо Грозданов вистински лик од од песната посветена на Родна Фалкова.Со него се Развигор Тентов, Киро Мурџев и други на “Кривата чешма“. Фотографијата ја снимил Андон Димитров, првиот фотограф во Кавадарци во 1925 година.

Песната за Родна Фалков-во која е опеана љубовта на Родна и Пешо.