МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денес четврток од 9-14 часот во холот на Домот на културата „Иван Мазов - Климе“ во Кавадарци се одржа редовна крводарителска акција за граѓаните од општина Кавадарци.

Акцијата ја организацира Црвен крст Кавадарци и Републичкиот институт за трасфузија- Скопје.При посетата на екипа на РТК.МК евидентен беше интересот за крводарување. Според последните резулати денеска во акцијата биле собрани 24 единици крв.