МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Oва е фотос од 1939 година, од модерната парна пекара на Трајко Лазов во Белград.

Трајко како и уште многу наши кавадарчани во периодот помеѓу двете светски војни заедно со целата фамилија работи во Белград. Покрај леб во пекарата се произведувале и продавале сите видови бели печива. На фотографијата Трајко со мајсторите, калфите и своите деца пред пекарата во 1939 година.

Петре Камчевски