МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Дом на Култура -изградба на зграда 1949/50 година

Eден од првите јавни објекти во Кавадарци е зградата на Дом на културата изградена во 1949 година, но најпрво како магацин, а подоцна во 1950 година истата е доградена и адаптирана во кино сала и сала за јавни манифестации и театарски претстави. На фотографијата од 1952 година се гледа и рекламата за театарската претстава “Женидба“ во изведба на вработените од Домот на култура во Кавадарци

Петре Камчевски-кустос историчар во пензија