МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Денеска во просториите на ОО на СДСМ се одржа прес конференција на кое се објави соопштение во врска со ставот на партијата за пренамена на земјиште на ИГМ Трејд од Г2 во Г1.

„Почитувани сограѓани

Во изминативе неколку денови, во Кавадарци се појави граѓанска иницијатива против тешка индустрија. Ние како СДСМ ги подржуваме овие иницијативи.

Како претставници на граѓаните во Советот на општина Кавадрци, се грижиме за здравјето на нашите сограѓани. Се грижиме да нашите сограѓани живеат во здрава животна средина

Тоа е севкупен наш интерес.

Тоа е интерес на секој оној кој живее на територија на општина Кавадарци.

Сите ние сакаме нашите најблиски да живеат во една чиста и здрава животна средина.

Затоа сакам да им порачам на граѓаните на општина Кавадарци да останат спокојни. Ние како советничка група на СДСМ ниту во минатото, ниту пак во иднина ќе подржиме било какво решение кое ќе загрози здравјето на нашите сограѓани.

Со нашето делување во Советот на општина Кавадарци ќе продолжиме и понатаму да се залагаме за донесување на мерки и политики кои во идинина ќе придонесуваат за креирање на една чиста и здрава животна средина.

Ви благодарам“.