МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Стотина вработени на DRÄXLMAIER, овој викенд засадија над шест илјади садници во волонтерската акција за пошумување кај местото Ваташа, во близина на Кавадарци.

Како што најави Градоначалникот у локалната самоуправа и раководството а Дрекслмајер со Шумското стопанство-Подружница Бор Каадарци овој викенд беше изведена голема акција за пошумување со багрем на подрајето во неппсредна близина на село Ваташа, од десната страна по течението на Луда Мара. Се работи за големо свлечиште кое со ова пошумување се очекува , на неколку години да престане да„ се движи а со тоа и опасноста од негово рушење врз куќи во селото.

-Во склоп на компанискиот проект за заштита на животната средина и одржливост, DRÄXLMAIER во соработка со ЈП Македонски шуми, подружница Кавадарци како и Општина Кавадарци ја организираше оваа акција за пошумување.Покрај вработени од Дрекслмајер учествуваа и десетмината средношколци од ОСУ „К.С. Брко“, кои се дел од дуалниот образовен модел на компанијата, кои исто така доброволно се приклучија на нашиот тим и вредно засадуваа дрвца.

47220478_268622450521462_8029416427586846720_n.jpg47465399_268622187188155_1452920267243257856_n.jpg