МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Градоначалникот на Oпштина Кавадарци Митко Јанчев - денеска посети две училишта и во пресрет на Нова Година , заедно со Дедо мраз , поделиja новогодишни пакетчиња .

Традиционална новогодишна приредба беше oрганизирана во две училишта:„Гоце Делчев“ и „Тоде Хаџи Тефов„ а средбата на која присуствуваа сите наставници и ученици заедно со дел од родителите на учениците беше искористрена на едно место да ги да ги види децата и лично им подари пакетчиња неприкосновениот Дедо мраз, најпосакуваната личностовој период.Со него беше и Баба мразица.

Истовремено востановено како традиција, кавадаречкиот градоначалник, кој води голема грижа за децата и функционирањето на сите образовни институции најде време и лично присуствуваше на две приредни и подари пакетчиња на децата од ООУ„Гоце Делчев „ и ООУ„Тоде Хаџи Тефов„!.

Ова недела градоначалникот Јанчев, како што дознаваме,ќе ги посети и новогодишни пакетчиња ќе бидат поделени и за децата од останатите училишта, насекаде каде се школуваат или воспитно образуваат деца.

Инаку приредбата која ја следевме денеска во ООУ„Гоце Делчев“ беше посветена главно на доаѓањето на Нова Година се што таа им носи на децата

Најмладите се потрудија да подготват соодветна новогодишна програма со која на убав, позитивен начин, со насмеани лица посакаа остварување на детските желби, а на градоначалникот да мисли и на најмладите , кога ке ги планира и оставрува секојдневните обврски.

Средбите со децата беа можност во ова еуфорична атмосфера за нив на прагот на новата годината , да надвладее позитивна мисла и желба за поубави моменти наредната година.Децата тоа , се читаше од нивните очи, сакаа да го покажат, низ настапите на приредбите подготвени за првиот човек на градот .

KESINJA_3.jpg

KESINJA_4.jpgKESINJA_3.jpg