МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во соопштението по повод Богојавление/ Водици/ верниците кои ќе скокаат по Светиот Крст во реката Луда Мара да се пријават во храмотСв.Петка и Св.Димитрија и да извршат преглед во Здравствен дом-Кавадарци.

Според информации од двете цркви кон реката Луда Мара ,на мостот каде ке се одржи чинот на потопувањето на крстот, ке тргнат две процесии , истовремено, за да се сретнат на исто место, каде ке се одржи водосветот со почеток во 11 часот.Претходно во „Св.Димитрија „ и Св.Преподобна Параскева Петка„ ке се одржат свети служби посветени на Водици.

26982274_402798556822959_984273238_o.jpg

2699498840279941015620700000.jpg