32 позитивни на Ковид 19 од Кавадарци,9 од Росоман, 11 од Неготино и 2 од Демир Капија.Тоа е билансот во 13.30 минути кој ни го соопшти Д-р спец. епидемиолог Ристе Јовановски од Центарит за јавно здравје Кавадарци, за состојбата цо Ковид 19 во Тиквешијата.

Позитивните се на возраст од 20 до 74 години.Меѓу нив е и еден здравствен работник и еден наставник од претходно изолирани пациенти.

Во изминатите 24 часа две лица на возраст од 78 и 83 години починале од коронавирус .