МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска во 16.49 часот пристигнува есента.

Со есенската рамноденица, денес во 16.49 ќе пристигне есента. По завршувањето на рамноденицата, денот почнува да се намалува за да го достигне својот минимум на зимската краткоденица, кога завршува есента и почнува зимата.

Во северната хемисфера доаѓа есен, а на јужната, пролетта. Според светските метеоролози, есенва можеме да очекуваме најмногу стабилно и сончево време, само со ретки и кратки врнежи.