Една од најстарите спортски сали во државата, ДТВ“Партизан во Кавадарци, новата локална власт и градоначалникот Митко Јанчев ја наследија во руинирана фаза.Јанчев со подршка на Советот на општината вложи 4 милиони денари, салата е комплетно реновирана , внатре и надвор со партерно уредување надвор и инсталирано ново осветлување и опрема за индивидуално и колективно спортување