МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Kандидатката за претседател Гордана Сиљановска-Давкова-денеска престојуваше во село Ваташа и во Кавадарци.Во Ваташа положи цвеќиња пред спомен бистата и Спомен Куќата на народниот херој Страшо Пинџур, а цеќиња положи и пред споменикот на на „12 Младинци„ на Моклиште. Сиљановска Давкова разговараше со жители на Кавадарци и Ваташа и за нивните очекувања во обавувањето на функцијата, ако биде , избрана за шеф на државата