МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во 5-то коло Лото7, одржано на 8-ми мај 2019, во играта Лото 7 извлечени се броевите 9, 11, 13, 21, 23, 25, 32 кои донесоа 7-ка со вредност 29.293.930,00 денари, соопштува државната лотарија на Македонија.

Ова е до сега најголемата лото премиja во историјата на Државна лотарија. 7-ка . Првата 7ка на Лото 7 е прва 7ка во Кавадарци и 22-рата 7-ка од почетокот на приредување на играта на среќа Лото.

Уплатата со вкупна вредност од 100 денари, доитникот во Кавадарци ја извршил на 6-ти мај, во понеделник, во продажното место Браво Нутс, во близина на старата автобуска станица во Кавадарци.

Добитникот на 7-ка од играта Лото 7, кој со 100 денари доби премија вредна 29.293.930,00 денари. Во Кавадарци до сега се освоени бројни премии од инстант лотарија а има и добитници на автомобили добиени на инстант лозови.