МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во прва година во СОЗШУ „Ѓорче Петров“ годинава ке можат да се запишат вкупно 306 учленици за четиригодишно и тригодишно школување во струките: Шумарско-преработувачка,Земјоделско Ветеринарна и Медицинска(Здравествена) струка.Исто така учениците од 9 одделение ке можат да се запишат и во Спортската кошаркарска академија.

Последниве две години расте интересот за упис во ова училиште благодарение на одличните услови за школување , квалитетниот стручен кадар и методот на изучување на сите профили на образование.

Позитивно е што , според потпишаните договори во ВВ„Тиквеш„, ВВ„Гоце Делчев“Тиквеш„ и ЈП „Македонски шуми“, дел од учениците ќе можат веднаш да се вработат ако ги исполнат предвидените услови за тоа .Покрај во наведените ,можност за вработување учениците имаат и во голем број други компани и фирми .

Денеска во училиштето беше организиран Отворен ден , на кој присусвуваа учениците деветоодделенци- идни средношколци од сите основни училишта од градот и пошироко. Беа обезбедени сите информации за упис, организирана Лотарија а на сите им се обрати и директорот на ова училиште Горан Велковски.(Видео)

IMG_20190606_110453.jpg