МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Градоначалникот Јанчев новите средства ќе ги употребени за изградба на атмосферска канализација , велоспедска патека и пешачка патека до Моклиште и тампонирање на полски патишта.Договорот е потпишан на 8 јуни годинава.

Во соопштението од кабинетот на Градоначалникот Митко Јанчев се наведува :

„Денес Општина Кавадарци потпиша договори за неколку важни проекти кои ќе бидат помогнати од Влада на Република Северна Македонија. Првиот проект е изградба на атмосферска канализација и водовод во с.Сопот, вториот проект е велосипедско -пешачка патека од с.Ваташа до Моклиште и тампонирање на полски патишта кои водат кон обработливи земјоделски површини. За сите проекти Владата ќе учествува со околу 60 000 000 денари“.

62371845_2432146410342739_1797240794566885376_n.jpg