Започна завршната фаза на проектот на Општина Кавадарци за ревитализација на обиколницата „Северен булевар“.

„Ангажираната оператива го поставува финиот завршен слој на асфалт на потегот од спојот со улицата „Шишка“ кај Општа болница се до спојот со Булеварот „Никола Минчев“ под Хотел „ФЕ-НИ“.Предвидено е за време на викендот да се заврши асфалтирањето, како и поставувањето на хоризонталната и вертикалната сообраќајна патна сигнализација, по што од понеделник 1 јули, реконструираната обиколница ќе биде ставена во функција.Ревитализацијата на регионалната улица „Северен булевар“ е капитален објект на Општина Кавадарци со кој се подобри и источниот влез на градот од Неготино кон Прилеп.Проектот е дел од капиталниот зафат на општината за реконструкција на главните улици во градот. Носител на договорната обврска е градежната фирма „Бетон“ од Скопје.Финсниските средства се обезбедени преку Одлука за долгорочно домашно задолжување на Општина Кавадарци, преку потпишување на Договор за под-заем со Министерството за финансии, во рамки на средствата обезбедени со Проектот за подобрување на општинските услуги финансиран со заем од Меѓународната банка за обнова и развој - Светска банка, а со цел финансирање на капитални инвестициони проекти, МСИП.„-се вели во известувањето од Кабинетот на градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев.

sevreren2.jpg