МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Општина Кавадарци преку ангажираната оператива на фирмата „Коп Инжинеринг“ го реализира комуналниот проект за изградба на атмосферска канализација во село Дреново.

Со пари од општинскиот буџет, сметка за комунална изградбa се реализира проектот за поставување нова линија во должина од 130 метри, на потегот од центарот на селото, до кружниот тек на влезот во Дреново.

На оваа локација се поставуваат нови цевки со профил фи 400, вкопани во земја, како и две решетки за зафаќање на атмосферските води.Општината на оваа локација ќе изврши проширување на улицата, како и поставување на нов асфалт.

67394243_2465066547050725_7825156342858907648_n.jpg