МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Oвие гроздоберски сцени се веќе минато. Од гроздоберот во Кавадарци 1980 година кога се наполнија капацитетите на АК “Тиквеш“, а беа наполнети и двата базени во Градскиот парк и големиот кај спортскиот комплекс “Јасмин“. Колони од трактори и камиони од неколку правци чекаа и по три дена пред капиите на “Тиквеш“. Таа година беше една од најродните во историјата на лозарството во овој крј. Фотографијата е на Бранко Ивановски.

Петре Камчевски