МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Свети Трифун е ден на виното, но и празник на уметноста, песната, уметноста.Празник во кој се среќаваме со лозата ,виното ,на лозата на нива но и како инспирација да се слика на платно.Секој СвТрифун изминатите години редовно изложба во Музеј галеријата ни приредува сликарот Лазар Дојчинов кој стана препознатлив по своите слики, на неговите најнови творби изработени од еден до друг СветиТрифун.

Значи и годинава во чест на празникот Св.Трифун на 13.02.2020 година ( Четврток) со почеток во 18 часот, Ве покануваме во Музеј-галерија Кавадарци на свеченото отворање на традиционалната изложба на ликовниот уметник од Кавадарци- Лазар Дојчинов.

99990