МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Вчера, пред учениците од трета и четврта година во гимназијата Добре Даскалов беше одржано едукативно предавање од областа на сообраќајот на тема Користење на заштитниот појас при управување на на моторно возило. Со видео материјали, слајдови , графички прикази и разговор им беше кажана на учениците потребата од користење на заштитниот појас. Целта на предавањето беше да се вгради кај младите од оваа возраст навиката за постојано користење на појасот и на тој начин да го спаси животот при евентуална сообраќајна несреќа.Предавачи беа преставници од Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот, од општинскиот совет и инспекторот по превенција при ПС Кавадарци