МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Во Кавадарци , граѓаните се однесуваат главно во склад со препораките и законските прописи кии произлегуваат од кризната состојба предизвиканта од пандемијата со корона вирусот.

Генерално во сите маркети нема гужви, прехрамбени артикли има доволно во големи количини, според информациите кои ги добивме, и нема потреба од купување одеднаш.Граѓаните кои купуваат , главно мирни без нервоза, некои носат и заштитни маски но повеќето не.

-Во банките каде е забележана поголема потреба од завршпување некоја рабита , створен е внатрешен ред, така што одеднаш се пуштааат да свршат работа одреден број на луге, но не сите, за да се спречи престој на повеќе луге на едно местп.Слично е , со влегување во зградата ,и на шалтреите во ОВР, за потреби од вадење со возачка, лична карта или друг документ .

-Забележуваме, во сендвичарите (Мерлин) и бурекилници муштериите не влегуваат туку услугата за сендвич или бурек ја добиваат веднаш на врата каде е сместен импровизираниот шанк.

-Угостителски објекти не работат.

-На улиците значително помалку граѓани.

89830000

894946000000