МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На Свеченатa седница беше потенцирано дека 165 здравствени работници и помошен персонал, директно беа вклучени во лекувањето на ковид позитивни пациенти Тие денеска добија признанија од владата. Истите ги врачи директорот на болницата д-р Диме Коцев кој се осврна на работењето на кавадаречката болница во третата година од траењето на ковид пандемијата. Нагласи дека беа хоспитализирани близу 1200 ковид позитивни пациенти, направени над 20 илјади брзи ковид тестови и вакцинирани над 23.000 граѓани со две дози на вакцини против ковид.

667777