МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Регионалнот вински музеј има за цел додатна едукација и можност да се проба и купи тиквешко вино, познато надалеку.

Во целосно реконструираната зграда каде е смесетен музејот поместени се поставки со кои е објаснето како некогаш, како пред 100 годинини а како денес се произведува вино од тиквешкото грозје.

Ова институција ќе биде отворена за домашните и странските гости кои ке дојдат во овој крај.Винската приказна ке можат да ја раскажат добрите познавачи на виното и одгледувачите на лозја кои ќе ја презентираат приказната на сите заинтересирани кои на ова место ќе можат и да пробаат вино по желба.

опандемијата на коронавирусот денеска во малку редуцирана форма, скормно, но сепак доволно толку колку што беше потребно беше приредена мала свеченост на која говореа Митко Јанчев- градоначалник на Кавадарци и Весела Честоева- директорка на Музејот на виното.

м.д.

119002397_5018422574850589_136967855561495392_n 119022550_1368775956636373_6887041731656648338_n 119025141_1033395403730326_4808148701501316649_n 119026870_314004559904319_7409969103333615045_n 119029998_763428347776130_3849645761628599867_n 119075124_1303278630063837_6265739614311621438_n 118985650_320647729261999_865932136140506361_n 119040563_3241636865886062_4935494852866600967_n