Поднесени се 47 кривични пријави, поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија“. Пријавените, во периодот од 20.03.2020 до 28.04.2020 не се придржувале кон воведената мерка за ограничено движење.Кривични пријави добиле и :Н.И.(34) од Росоман, Ј.И.(49) од с.Возарци, кавадаречко, В.Н.(27) и Н.П.(31), двајцата од Кавадарци.

м.д,