Во реакцијата на ОК на ВМРО ДПМНЕ Кавадарци се наведува:

Интегрален текст:

„ОО СДСМ Кавадарци пред да држат паушални прес конференции нека ги погледнат официјалните бројки на заразени и починати лица од Ковид 19 во Република Македонија.

За СДСМ и Заев приоритет е политиката а не здравјето на граѓаните.

Поради несериозното и неодговорно однесување на владата на СДСМ, Македонија е на врвот на заболени на милион жители, а официјалните бројки покажуваат дека состојбата е далеку од нормализирана, поточно од 10 мај до денеска има 418 нови лица инфицирани од корона вирус и 25 лица починати.

Ова е јасен показател дека Македонија и понатаму е единствената земја во регионот кај што корона вирусот наместо да се стишува, се уште бележи црни биланси.

За СДСМ и Зоран Заев ненормалното станува нормално.

Република Македонија прво мора да ја порази корона пандемијата, а потоа ќе ја порази епидемијата од неодговорност и неспособност на владата на СДСМ и Зоран Заев.

ВМРО-ДПМНЕ е различно од СДСМ. Ц

Со СДСМ и Заев, добивме хибриден режим, неспособност, криминал и сиромаштија.„ се наведува во реакцијата на ОК на ВМРО ДПМНЕ Кавадарци