МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Покрај во градот Градоначалникот Митко Јанчев и Советот на Општина Кавадарци вложуваат средства во подобрување на животот во руралните средини. Бележиме комунална активност во селата Бегниште и Ресава.

117910558_2815311965359513_3835160276121118097_n

- Во село Бегниште се работи на проект за изградба на потпорен ѕид . Потпорниот ѕид се гради по барање на жителите и отстранување на критична точка на локалниот пат до село Бегниште. Проектот е со финансиска вредност од 423 340 денари.

117899375_2815312428692800_3020112698330395903_n

-Во село Ресава пак завршено е поплочување на пристапен пат во селото.

117817362_2815334908690552_9115960911092838336_n

-Во село Ваташа пак се врши санирање на полски патишта кое се прави во континуитет веќе подолг временски период.