МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Општина Кавадарци, Агенцијата за млади и спорт и Фудбалската федерација на Македонија со заедничка инвестиција го реконструираат Градскиот стадион. Деновиве привршуваат градежните работи на реконструкција и доградба на источната трибина, по што работите ќе се насочат кон реализација на новото проектно решение за изградба на јужната трибина која ќе биде целосно покриена со кровна конструкција. После реконструкцијата на трибините, на стадионот ќе бидат поставени 2000 нови столчиња кои веќе се набавени. Претходно беше отстранета старата трева од фудбалскиот терен, кој потоа доби нова подлога со систем за наводнување и дренажа. Врз него се постави бусен трева и сега е во одлична состојба. Во последната фаза од реконструкцијата на градскиот стадион, Општина Кавадарци целосно ќе ги обнови и модернизира соблекувалните и останатите простории во рамки на стадионот.

121616651_3768189003225191_7978035057333284568_n 121587725_3768189373225154_7150946297812684762_n 121586519_2869901253233917_7726149132550077766_n 121585743_2869901256567250_4776249047776478670_n 121579649_3768188853225206_8869678187056908240_n