МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Интегрален текс на обраќањето:

„Почитувани граѓани,Владата предводена од СДСМ е посветена на сериозни инвестиции во капитални инфраструктурни проекти.Во време на сериозна глобална, економска и здравствена криза, инвестициите во инфраструктурата се од голема важност за побрзо надминување на негативните економскипоследици. Инфраструктурното поврзување меѓу градовите, селата и населените места на цела територија на нашата држава како и инфраструктурното поврзување на земјата со земјите од регионот и Европа, претставува стратешки и врвен приоритет на Владата на Република Северна Македонија.Во општина Кавадарци се реализираа клучни инфраструктурни проекти во изминативе три годиниод страна на оваа Влада.Покрај останатите инвестиции, завршна е исто така и реконструкцијата на транзитниот дел нарегионалниот пат Р1103, односно излезот на Кавадарци спрема Неготино во должина од 1,2 км и вредност од 18 милиони денари.Граѓаните на Кавадарци добија убава, нова и безбедна сообраќајница. Овој дел од Кавадарци е особено значаен за граѓаните на општината бидејќи е исклучително фреквентен и затоа се наметна потребата од негова реконструкција, меѓутоа и за компаниите коигравитираат во овој регион.Реализацијата на овој проект е во партнерство на централната и локалната власт, односно е реализиран преку партнерство на ЈПДП и општината Кавадарци.Вака ќе продолжимме и во иднина сѐ со цел да обезбедиме поквалитетна инфраструктура ипоквалитетен живот на граѓаните.Ви благодарам.Вуко МеловЧлен на Извршен Одбор на СДСМ Кавадарци„

-се наведува на прес конференциа јна СДСМ Кавадарци.