Во последните 24 часа ( до 13.45 ) во Тиквешијата се евидентирани: Во Кавадарци 12 позитивни на Ковид 19, Неготино 13,Росоман 2 и Д.Капија 2 лица.Овие лица се на возраст од 18 до 72 години. 2 лица од Ковид 19 починале.Тие се на возраст на 67 и 72 години. Во Основно училиште во Неготино 1 ученик е позитивен, поради што во изолација се 18 ученици и 2 наставници.

м.д.