ОСАМЕНИ А ВЕЧНИ СО 26 УМЕТНИЧКИ ФОТОГРАФИИ ВО ГАЛЕРИЈАТА ПРИ ДОМОТ НА КУЛТУРАТА ВО КАВАДАРЦИ

Денеска во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ од Кавадарци беше отворена изложба на уметнички фотографии од еден од најистакнатите и најмаркантните македонски фотографи на денешницата Љупчо Илиевски.

За него ова е петта самостојна изложба во Кавадарци. Илиевски негува еден специфичен уметнички стил кој зад себе остава многу силен авторски печат. Тој всушност е единствениот фотограф од Македонија чии фотографии за мегалитската опсерваторија Кокино беа објавени во српското издание на престижното специјализирано списание за фотографија „National Geographic“. За него на отварањето во суперлативи говореше нашиот уметник Владимир Темков, потоа новинарот Мирјана Мукаетова а за самиот проект “Осамени а вечни“ говореше самиот автор Љупчо ИЛиевски.

На изложбата се застапени 26 уметнички фотографии на кои во преден план доаѓа крстот како симбол на христијанството симбол на вечноста но и симбол кој крие многу други приказни.

м.в.

129114105_1583580861826674_3665993442977191941_n 129114998_779303269319084_4563561238892937968_n 129230101_2236319963166960_3204221018036918067_n 129348951_408516170187321_5041372042337782184_n