Во пресрет на Неделата „Направи добри дела“- акција на Сојуз на извидници на Македонија, нашиот Извиднички одред Авантуристи Кавадарци одлучи да направи добро дело со тоа што ги изненади и предизвика насмевка и радост кај децата со посебни потреби и децата без родители. Нашата цел беше барем за миг да заборават на нивните проблеми, а за тоа да го постигнеме, успеавме со делење на играчки и чоколада. Во оваа наша активност беа опфатени околу 20 дечиња од паралелката со посебни потреби и домот за деца без родителска грижа. Тие нѐ испратија со многу љубов до следно видување.

-Нашата цел беше барем за миг да заборават на нивните проблеми, а за тоа да го постигнеме, успеавме со делење на играчки и чоколада. Во оваа наша активност беа опфатени околу 20 дечиња од паралелката со посебни потреби и домот за деца без родителска грижа. Тие нѐ испратија со многу љубов до следно видување.„- вели Даре Зоков- старешина на одредот.

152751419_1908297659326313_1526015429152137251_n 152999343_234612521734660_3764307070576882283_n 153149515_454343502421008_1649931833015539705_n 153253967_252490989825891_7695690050656048621_n