МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Општината Кавадарци успешно реализираше уште еден проект од комуналната изградба. Во УЗ„Слога“ се изврши поплочување на тротоари од улиците: „Беласица“, „Авала“, „Преспа“, потоа на улицата, како и на краци од ул.„Браќа Џунови“. Изведувач на работите беше фирмата „Градба промет“ од Кавадарци, чија оператива во периодот од јануари до март оваа година поплочи површина од 2400 метри квадратни. Проектот е поголема јавна набавка на општината со кој се обновија дел од старите и се изградија нови тротоари на споменатите улици. Целокупната површина беше покриена со павер елементи (бехатон коцки). Поплочувањето е реализирано на барање на граѓаните од УЗ „Слога“. извор: Кабинет на градоначалник Митко Јанчев 162430072_2989546814602693_8436257012102270287_n 162491600_2989546807936027_4415836483933201090_n