МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

фото :Архива РТК.МК

АКЦИЈАТА Е по повод 5-ти Јуни Светскиот ден на Животната средина, и претставува активност од традиционален карактер за Еко-живот- +Еколошко друштво од Кавадарци.,Тоа е акција веќе 10 години се одржуваме на разни локации во општина Кавадарци.

Оваа година планиранио е е чистење на брегот на Тиквешко езеро (Брушанскиот залив). Поканети се сите пријатели и вљубеници во природата.

Акцијата ке се изведе утре во 17 часот на заливот во с. Брушани.