Денеска започна расчистувањето и партерното уредување околу згради на ул. ,,8-ми Септември,,. Во следна фаза ќе следува поплочување на просторот од 800 м2 со бехатон плочки.

Изведувач на овој проект е фирмата Градба Промет.