-Денеска Градоначалникот на Кавадарци Митко Јанчев оствари средба со Нове Димовски, еден претставник од двете семејства жителите од село Возарци ,кои неодамна беа опожарени. Локалната самоуправа и Советот на Општината ке интервенира со материјална помош и за двете семјeства. Со голем дел од средства за помош на двете семејства ке учествува семејната компанија на Јанчев -„Кожувчанка„ од Кавадарци