МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Синоќа во Галеријата на Домот на Културата беше промовиран психолошкит роман МРЗЕН ОРАОВЕЦ НА ТОДОР БОГЕВ.

На промоцијата говореа актерот Александар Малинков и реценентот Марјонка Андоновска од Неготино.

-НИШТО не е вечно,вели Тодор во неговата нова 4 книга.Во нас е вистината и сите одговори, а целта е да СЕ СПОЗНАЕМЕ СЕБЕСИ.,

-Човекот, природата и Бог се наоѓаат во единство.Тоа единство е движечка сила “.

-Како човек ,тој е внимателен, и со неговата нова книга делува како лек за душа, беше речено синоќа.

-“Романот нуди патување на душата.“ „.Болката ,ако ја имате во душата, вели , можете да јас излекувте со читање на овој роман кој доаѓа како имуниотерапија „ , вели Марјонка АНДОНОВСКА одделенска наставничка- поетеса од Неготино -инаку еден од рецензентите на книгата ,,МРЗЕН Ораовец.

Таа додава дека Богев си спојува Грчката митологија со современоста ,прониживање на настаните , пa така сите настани кои ги среќава, тој ги поврзал во една енергијата ,во една целина.

-Малинков за ова дело на Тодор Богев ке рече: сега се чувствувам како акушер , како да му помагам на едно новороденче да зачекори во животот.Ова на Богев ,4 прозно дело,нуди можност секој од нас да си извлече своја пооента.

Богев пак меѓу друготото на суштината на неговото бавење во литература за ова книга вели;ЧОВЕКОТ Е СЛИЧЕН КАКО ПРИРОДАТА, ОДНОСНО ТОЈ Е СОЗАДЕН НАЛИК НА НЕА.СПОЈОТ НА ПРИРОДАТА И ЧОВЕКОТ Е СИМБИОЗА И ТИЕ ДЕЈСТВУВААТ РЕЧИСИ КАКО ЕДНО.

274199937_713412466485700_3135980897945873615_n 274385592_1272614953231034_9097629995992097310_n 274524207_374500971161184_1240167549139030169_n 274996378_3050467268525672_6350470794079563562_n 274998934_4814171308651906_9137163609331895245_n 275023145_3050467211859011_1709039799685514001_n 275052888_3050466838525715_2778745820114317898_n 275062248_301838978709557_2864681987161402843_n 275111655_3050467095192356_1140291879379677196_n 275112155_3050466868525712_3130612059622974594_n (1) 275277975_3050466755192390_6208487976673569376_n 275232896_3050467538525645_4298982682070844611_n

-

Инаку буквалниот превод на МРЗЕН ОРАОВЕЦ- значи- ЕДНОСТАВНО Е ИЗГОВОРЕН