МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ТОЈ Е ПРВА ЖРТВА OД МАКЕДОНИЈА ВО ВОЈНАТА ВО ПОРАНЕШНА ЈУГОСЛАВИЈА. ЗАГИНА ВО СПЛИТ КАКО ВОЈНИК НА Ј Н А 1991 ГОДИНА НА 6 МАЈ. ПОГРЕБОТ НА САШКО ВО КАВАДАРЦИ БЕШЕ ЕДЕН ОД НАЈГОЛЕМИТЕ БИЛО КОГА СПРОВЕДЕН ВО ОВОЈ ГРАД.ОД НЕГО СЕ ПРОСТИЈА ИЛЈАДНИЦИ ГРАЃАНИ, ДРУГАРИ, РОДНИНИ ,СТАРЕШИНИ НА ЈНА, ВОЈНИЦИ,А ПРЕД СЕ НЕГОВИОТЕ НАЈБЛИСКИ НЕГОВАТА МАЈКА ЦВЕТА И ТАТКО ГОЦЕ . ДЕНЕСКА ДЕЛЕГАЦИЈА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОВЕТОТ , БОРЕЧКАТА ОРГАБНИЗАЦИЈА И ЧЛЕНОВИ НА ПОТЕСНОТО СЕМЕЈСТВО НА САШКО БЕА НА НЕГОВИОТ ГРОБ И ПОЛОЖИЈА СВЕЖО СВЕЌЕ. НЕГОВИОТ ТАТКО ИМА ЕДНА ЖЕЛБА. СПОМЕНОТ НА НЕГОВИОТ СИН НИКОГАШ ДА НЕ БИДЕ ЗАБОРАВЕН, ЕДНА УЛИЦА ИЛИ КРУЖНИОТ ТЕК ВО НОВИОТ ЦЕНТАР , ТАМУ КАДЕ ЖИВЕЕЕШЕ, ДА ГО НОСИ НЕГОВОТО ИМЕ.

279695311_518977366521722_1724258402507228777_n 279715212_373525968051307_5458828230493920072_n 279772379_521736699503460_5897786833605190321_n 279900397_1191700184974568_5511844316762485209_n 279912244_1453329898449184_1150054550608249185_n 280073154_535981454853616_1699921050702935737_n