МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска во УЗ„Страшо Пинцур„ беше именувана е улица по името на познатиот револуционер Ѓошо Бојаџиев од Ваташа учесник во Тиквешкотои востание, Балканските војни, Првата и Втората светска војна.На пригодната свеченист присуствуваа советници од Советот, блиски роднини и синот Боро Бојаџиев, које најзаслужен во овековечувањето на името на Ѓошо.

Со пригиодни збороиви на присутнте им се обрати советникот Диме Коцевски, кој говореше за животнииот пат на Ѓошо Бојаџиев, кој трагично го загубил својот живот на денешен ден 1956 година во трагедијата -Рушење на ридот Градот кај Моклиште.

305045838_1032588374027267_2131876505760893812_n (1) 304582981_403989118539447_6288631744846125928_n (1) 304843047_803938300650964_8312663842861459528_n 304811141_759746848641081_1843524790437776651_n (1)