МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Амбасадорорт на Евриопската унија в о МакедоијаДЦејвид Гир вчера покрај средбата со Градоначалникот Митко Јанчев и советниците во градскиот Совет имаше средба и со невладуниот сектор или попознатите Здружнија на граѓани кои тесно соработуваат со ЕУ.

На средбата во ВИнскиот мкузеј преседателите и активисти на Кавадаречките здруженија н а граѓани имаа непосредна средна со евроабасадорот Гир, при што го запознаа со активностите и планираните проекти кои се импементуираат и се од корист за опстествито пред се за граѓанскиит сектор кај нас.

Гир беше во разговор со претставници на Еко Центар -Еко Живот, со Здружението за зашптита на животните ШЕпИ, со Здружернието Ж,та, невладините Визија и претставнички на ВЕШТА жена кои го подготвија кетерингиот за закуската во која беа вклучени традиционални автохтони јадења од Тиквешката трпеза.Гир разговараше и со претствникот на ЗОНА,“ со Борче Стаменов иницијаторот и креаторот на добротворната организација „Донирај Компјутер„и други.

Амбасадоорот на Европа во Македонија Дејвид Гир ја разгледа поставката ви Винскииот музеј при што од директорката Весела Честоева, беше запознат со целаста историја на винарството во Тиквешко , а потопа Дејвид Гир прошета пеш во Градскикот парк „Љупчо Шкартов„ а го посетѕи и музејот на вкусови каде дирекоториот Томе Крстевски елоквентно му зборуваше за доајените на макеонскио фоклор и песна Никола Бадев и Васил Хаџивасилев, а особено се задржа на појавата и постоењето на лозаратвото по кое е познат овој крај кај нас и во светот,.

Посетата евтроамбасадорот Дејвид Гир ја заврши со уште средба со невладините и разговоро за наредните проекти во кафетеријата Централ.

309540496_470565331759189_7937251202737863904_n 309560570_470566041759118_3431224177756622740_n 309619284_764829228191397_1924166960100648468_n 309564304_470565178425871_5805363009280302905_n 309589517_470564851759237_5099456830742081701_n 309634553_470607958421593_8292255821367342572_n 309758400_470608078421581_5816683476087428454_n 309779590_470606878421701_6429748613402057436_n