МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Вчера во Кавадарци, во ОМБУ„Л.М.Рале“ беше одбележана 30 годишнината од постоењето на УСАИД во Македонија.Ова граѓанска организиација од САД досега има донирано значајни средства во Македонија и Кавадарци за подобрување на условите на работа, образование , култура и забава.

На прославата во Кавадарци присуствуваа претставници на УСАИД и општината а со гостите беше Градоначалникот на Општината Митко Јанчев.

На просавата по повод 30 годиншнината од прославата на УСАИД го слушнавме мотивациониот говор ПАРТНЕРСТВОТО Е СИЛА -СОЗДАВАМЕ ПОДОБРА ИДНИНА на Марина Тошевска,Настапот на Александар Перевски од Музичкото училипте „Л.М.Рале„ , а беше изведена и модна ревија под менторстви на Ирина Тошева од учениците во СОЗШУ „Ѓ.Петров“.Во рамкте на прославата вчера беше откриен муралот на зградата на Домот на културата на Горан Костовски Индог.

На синоќешнато одбележување на УСАИД во Кавадарци на присутните им се обрати Ерик Мајер - вршител на должноста Амбасадор на САД во Македонија.,