МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Не е лесно да одржуваш континуитет ако си ја навлекол публиката на масовно одење на театар.Мора да се даде се од себе за да се постигне тоа.А во нашата таатарска уметнича експресија тоа најдобро се прави со актерите кои знаат како да ја држат публиката во исчекување.Не дека младите не знаат да го прават тоа , но на поускусните актери тоа им успева .МОжевме ад се увериме во тоа во најновата претстваа „Покондирена тиква„ која ја режиаше Микица Илова.Ова постаро дело на Јована Стерија Поповиќ , е направено да соодветствува на денешното време ,беше добро одиграно.Секоја генераџија актери на свој начин; помладите во свој стил-опуштено и без предрасуди а поискусните ноншалантно но сигурно, јако- тетатрски.

Дејството ни се чини одговара на реалниото време.Да се биде во тренд по секоја цена, без разлика дали одговара на времето.Тиква може ,а и не мора да биде секој,но најубаво е ако си останеш тоа што си,така ќе траеш подолго време.Поентата е биди тоа што си.

Илова за прв пат режира голема престава од ваков вид, комедија за возрасни.Сторила се за да биде интересна .И во тоа успеала.

Сара Милевска направила добра кореографија а францискиоот музички шарм кој провејуваше ни го донесоа Пепи Ангелов и Марјан Тодоровски, сценографијата беше на Диме Темков.

Во претставата улогите ги толкуваа актерите: Ивана Данова, Ангела Василевска, Диме Боцев, Јована Секуловска, Александар Малинков, Сашко Орешков, Диме Коцевски, Валерија Пашова.

Таа е поддржана од Министерството за култура и е дел од манифестацијата „Кавадаречка културна есен 2022“.

Првите репризи на претставата се закажани на 29 октомври и 1 ноември 2022 година од 19:30 часот.