МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

По 140 ден на дневна основа за квалитетен студентски оброк најави на прес конференција Атанас Петков претседателот на СДМ на Кавадарци

интегрален текст,

„Почитувани граѓани,

Почитувани студенти,

Владата предводена од страна на Социјалдемократскиот сојуз се грижи за секој граѓанин!

Владата предводена од страна на Социјалдемократскиот Сојуз стана симбол за Влада со најмногу спроведени системски реформи од осамостојувањето до денес!

Ги слушаме потребите и проблемите на секоја група на граѓани, и системски се трудиме да ги решаваме во време на најголемата здраствена, енергетска и економска криза!

Само до пред неколку години, во време на владеење на ВМРО ДПМНЕ, каде наместо системско решение имавме изманипулирани и излажани студенти, каде мисловна именка беше квалитетниот оброк за студентите.

Денес, квалитетниот оброк за студентите е реалност!

Но, како партија, не застануваме тука, продолжуваме еден чекор понапред, слушајќи го гласот на студентите, а тоа е зголемување на субвенцијата на квалитетен студенски оброк.

Па така, се постигна решение, широко прифатено од страна на студентите и во директен договор со нив, со кое се зголемува износот на субвенцијата за студенски оброк.

Почнувајќи од 1-ви Април секој студент, кој што е корисник на субвенциониран студенски оброк ќе добива финансиски средства во износ од 140 денари, на дневна основа.

Критериумите за аплицирање за студенски оброк остануваат истите од минатата година.

Со овој чекор на Владата предводена од страна на Социјалдемократскиот Сојуз се воспоставува систематска имплементација на Законот за субвенционирање на студенски оброк.

Целта на ова решение е да се обезбеди здрав и квалитетен оброк за секој студент.

Почитувани граѓани,

Како, Влада нема да застанеме овде.

Ќе ги слушаме сите ваши потреби, и заедно со вас ќе изнаоѓаме решенија за сите ваши проблеми.

Ви, Благодарам!“ ,беше речено на денешната прес на ОО на СДСМ.