МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ДЕНЕСКА ВО Кавадарци е одржа тракторски натпревар на ученици од средните стручни училишта во Македонија Домаќин на натпреварите беше СОЗШУ„Ѓорче Петров,, а учествуваа 10 училишта од земјоделска-шумарска струка и едно од шумарска oд Македонија.Натпреварувачите своето знаење го покажаа во 6 дисциплини.Сите беа стручни а вниманието го привлече брзото и спретно возење на трактор со приколица. На натреварувачкиот ден му претходеше свечено отварање .